Archief Evenementen

Visles op Sint Josephschool in De Noord

blog-img

DE NOORD - Vismeester Mark bezocht woensdag 7 juli de Sint Josephschool in De Noord. Hij verzorgde die dag een visles in groep 7/8. Eerst kregen de leerlingen een biologieles over vis en water, waarna ze aan de waterkant zelf konden ervaren hoe leuk het sportvissen is.

Tijdens de visles kregen de leerlingen een inkijkje in het huis van de vis. Deze wereld onder water is praktisch onzichtbaar en juist daarom zo fascinerend. Ook leerden de kinderen de basis van het sportvissen en hoe je zorgvuldig omgaat met een gevangen vis. Bijvoorbeeld dat je hem met natte handen moet vastpakken, zodat de slijmlaag niet beschadigt.

Visexcursie

Na de theorieles ging de visles verder aan de waterkant van een viswater vlakbij de school. Daar konden de kinderen in de praktijk ervaren dat vissen een leuke en spannende buitenactiviteit is. Ervaren sportvissers van de vereniging stonden klaar om de kinderen te begeleiden, zodat ze op een goede manier leerden vissen. Na afloop werd samen met de kinderen bekeken welke vissoorten er waren gevangen. 15.000 schoolkinderen “Niet alleen leerlingen zijn steevast enthousiast over de vislessen. Juffen en meesters zijn ook vol lof over de gratis service die Sportvisserij Nederland samen met de hengelsportfederaties en -verenigingen aanbiedt”, vertelt vismeester Mark van Sportvisserij Midwest Nederland. Meer oog voor de natuur “Vóór corona werden er maar liefst 650 vislessen per jaar gegeven, waarmee 15.000 kinderen werden bereikt.

Na een visles hebben kinderen meer oog gekregen voor de natuur in hun eigen woonomgeving en ervaren hoe rustgevend het vissen kan zijn. Vissende kinderen gaan vaker naar buiten dan hun niet-vissende leeftijdsgenoten, wat gezond is voor hun lichamelijke en geestelijke ontwikkeling. Vissen is meer dan vangen”, benadrukt Mark.