Archief Nieuws Evenementen

Feestelijke pannenkoekendag voor bewoners Pieter Raat

blog-img

HEERHUGOWAARD - ‘Eentje met stroop of toch liever met poedersuiker? Naturel zijn ze ook erg lekker.’ Bewoners van De Raatstede smulden vrijdag 19 maart van een smakelijke pannenkoek, die door vrijwilligers van Stichting De Waaier waren gebakken. De Nationale Pannenkoekendag is al veertien jaar een traditie.

Normaal gesproken worden vooral basisscholen opgeroepen om op deze dag pannenkoeken te bakken voor ouderen in zorginstellingen. Maar vanwege corona kon het evenement voor het tweede jaar op rij niet doorgaan in zijn oorspronkelijke vorm.

Om de senioren toch een smakelijke pannenkoek te gunnen, heeft Stichting De Waaier haar netwerk van betrokken ondernemers opgeroepen om mee te bakken en de bewoners van zorginstellingen toch een klein geluksmomentje te bezorgen.

Met gemak uit eigen keuken Circa veertig ondernemers en andere vrijwilligers zijn in eigen keuken pannenkoeken gaan bakken voor een zorglocatie in hun eigen regio. Met Klump’s beslag en beslag van Pannenkoekenwinkel.nl werd het ze makkelijk gemaakt én wisten ze zeker dat de pannenkoeken lekker zouden smaken. DEEN Broekerveiling en Albert Heijn De Mare sponsoren de appels en de spek voor net dat beetje extra. Dankzij Jos Rood kunnen de pannenkoeken in handzame dozen worden vervoerd en geleverd aan de zorglocaties.

Scholieren droegen ondanks corona toch een steentje bij door voor een feestelijke aankleding te zorgen. Zo spraken de leerlingen van de Sint Josephschool in Heerhugowaard-Noord lieve boodschappen in en zongen ze een lied dat digitaal te horen was voor bewoners van Hugo-Waard. Coronaveilig, maar tóch betrokken!

In totaal zijn zo’n 1.700 pannenkoeken uitgedeeld bij in totaal vijftien zorginstellingen in Alkmaar, Heerhugowaard, Langedijk, Egmond aan Zee, Schoorl en Nieuwe Niedorp.