Archief Nieuws Evenementen

Alternatief schoolreisje voor kinderen Sint Josephschool

blog-img

HEERHUGOWAARD-NOORD - Noordenders zijn niet voor één gat te vangen. Dus toen duidelijk werd dat een schoolreisje naar een pretpark er voor de leerlingen van de Sint Josephschool vooralsnog niet inzat, besloten ze als alternatief om zelf maar een soort pretpark na te bouwen in De Noord!

Vanwege de regen moest er vrijdag 21 mei worden uitgeweken naar sporthal Noorderend, maar dat maakte het feest er niet minder om voor de kinderen!

Hoe is het idee voor een alternatief schoolreisje in het eigen dorp precies tot stand gekomen? “Op de Sint Josephschool hebben wij een heel actieve ouderraad”, legt schooldirecteur Bianca Deinum uit. “Ze pakken alle mogelijkheden aan om binnen de gestelde maatregelen tóch de nodige activiteiten te organiseren voor onze leerlingen. Toen duidelijk werd dat een schoolreisje met de bus onmogelijk was, zijn de ouders van de OR bij elkaar gekomen en tot de conclusie gekomen dat het schoolreisje daarom maar naar de school toe moest komen.” Zwieper In samenwerking met Heerhugowaard Sport NV en organisator Artos Laros werd een gevarieerd en bruisend programma voor de kinderen bedacht. “We startten de dag met een voorstelling. Daarna konden de kinderen een gehele dag vertier beleven met een zeskamp, stormbanen, een zwieper, lasergame, een disco en een filmzaal. Dit alles met de eigen groep in en rondom de school.” Uitwijken naar sporthal De voor 21 mei aangekondigde storm dreigde nog even roet in het eten te gooien. “Helaas was het weer niet zoals wij gehoopt hadden en moesten we met de springkussens uitwijken naar de sporthal verderop. Dat kon dankzij de versoepelingen die twee dagen eerder waren ingegaan én dankzij de flexibiliteit van Ben en Mary Ann, de beheerders van Sporthal Noorderend. Geweldig dat het mede dankzij hen, ondanks de storm, toch door kon gaan! Het is een luxe om een school te hebben in de Noord waar er voldoende alternatieven zijn en iedereen uit het dorp bereid is mee te helpen. Dit maakt dat een dag altijd kan slagen en dat onze leerlingen een dag hebben beleefd om nooit te vergeten.”