Archief Nieuws

Sint Josephschool heet nu IKC Sint Joseph

blog-img

DE NOORD - De Sint Josephschool in Heerhugowaard-Noord is enorm in ontwikkeling. Sinds 1 augustus gaat deze school verder als IKC Sint Joseph. Dit is een plek waar kinderen van twee tot twaalf jaar samen komen en zichzelf zo optimaal mogelijk kunnen ontwikkelen.

Donderdag 9 september was er bij IKC Sint Joseph een feest om deze ontwikkeling te vieren. De middag werd afgetrapt met een openingswoord en de prijsuitreiking van een taartenwedstrijd. Vervolgens werden alle aanwezigen getrakteerd op een voorstelling, gegeven door de kinderen van het IKC. Daarna kon iedereen zich rijkelijk vermaken met allerlei activiteiten voor de kinderen en een loterij met prachtige prijzen, voor de ouders.

Een feestelijk middag waarbij alle betrokkenen met elkaar hebben stilgestaan bij deze mooie ontwikkeling in De Noord. De school is in 1883 gestart als openbare school in De Noord. Er was nog geen leerplicht en ouders moesten voor het onderwijs betalen. Met de onderwijswet van 1917 ontstond de mogelijkheid om scholen een signatuur te geven. De school werd katholiek en het bestuur werd de parochie Heilige Hart van Jezus. Het onderwijs werd vanaf nu gefinancierd door de overheid en er kwam leerplicht vanaf zes jaar. In 1985, door de wet op het basisonderwijs, voegde de kleuterschool zich bij de lagere school in de Rozenhoutstraat. De naam van Sint Josephschool bleef gehandhaafd.

Sinds 1 januari 2020 wordt de school bestuurd door Allente. Daaronder vallen diverse opvang- en onderwijslocaties in Heerhugowaard, Langedijk en Alkmaar. Deze locaties zijn met elkaar verbonden door een gedeelde visie op openbaar en algemeen bijzonder onderwijs en op de ontwikkeling van kinderen van 0-13 jaar.

Vanaf dit schooljaar gaat de school verder als IKC Sint Joseph waar gestreefd wordt naar een leeromgeving waar Inclusie, Kansrijk en Community centraal staat. Bianca Deinum is als directeur van dit IKC enorm trots op wat de school bereikt heeft. “Nu kunnen wij vanuit de IKC-gedachte onze leerlingen nog meer begeleiden bij hun ontwikkeling naar zelfstandige wereldburgers. Onze IKC-ontwikkeling zal dan ook de komende jaren nog meer verdieping vinden.”