Nieuws

Nieuw schooljaar

Nieuw schooljaar

Na die lekkere periode van vakantie was het toch echt weer tijd om terug naar school te gaan. De kinderen zijn op 4 september allemaal weer gekomen voor een nieuw jaar op school. De eerste weken op school is altijd weer even inkomen en ontdekken. Op naar een mooi schooljaar!

We starten op school met de Gouden Weken. In deze weken is het proces van groepsvorming belangrijk om een mooie basis te leggen voor het komende jaar. Door het spelen van spelletjes en het maken van opdrachten waarbij de kinderen moeten samenwerken wordt er gewerkt aan een fijne groep. Denk aan een babbelronde waar de kinderen vragen aan elkaar mogen stellen, groepjes formeren waarbij je kijkt naar overeenkomsten met een ander of geef de hoepel door waarbij de kinderen zonder elkaar los te laten de hoepel de kring rond proberen te krijgen.

Bij een nieuw jaar horen ook weer nieuwe thema’s!

Zo is er bij de groepen 1/2 het thema ‘de Woonkamer’. Dit thema werd op een super leuke manier geopend. De kinderen deden allemaal mee aan de ‘raad mijn thema quiz’. Met foto’s en meerkeuze vragen werd het thema steeds een beetje duidelijker voor de kinderen. Uiteindelijk door de foto’s die overbleven konden de kinderen raden wat het thema was: ‘de Woonkamer!’ Toen moest er natuurlijk ook een woonkamer komen op de gang. Er wordt nog steeds hard geknutseld, maar de eerste behangstroken hangen al en de banken zijn al neergezet. Dit wordt vast een gezellige woonkamer!

Groep 3 heeft het thema ‘de klas’. De kinderen zijn begonnen met het maken van hun eigen klas in een schoenendoos. Hier moeten ze nog hard aan werken om de klas helemaal naar hun eigen wens te maken en in te richten. Daarnaast leer je in een klas natuurlijk veel dingen. Zo hebben de kinderen van groep 3 alweer een heleboel letters geleerd dus dat gaat goed!

In groep 4 gaan de kinderen naar de sterren en daar voorbij met het thema ‘Ruimtereizigers’. De kinderen gaan raketten bouwen, planeten tekenen, hemellichamen maken en lezen over ruimtereizigers. In andere woorden een super leuk, vol en leerzaam thema!

Groep 5 en 6 hebben het thema ‘Aardse Extremen’. In dit thema leren wij over verschillende natuurrampen die plaatsvinden op aarde. Denk aan vulkaanuitbarstingen, overstromingen, orkanen en aardbevingen.

In groep 7/8 zijn de kinderen bezig met het thema ‘Politiek’. Wat is een politieke partij? En wat doet een politieke partij? De kinderen leren er van alles over tijdens het thema. Hierbij gaan de kinderen aan de slag met een betoog waarin ze eigen argumenten schrijven. Ze sluiten het thema af door met de klas een eigen partij op te richten!

Mocht u nog iets kunnen betekenen voor onze thema’s dan kan dat natuurlijk altijd en horen wij het graag!