Nieuws

Thema afsluiting en tennisclinic

Thema afsluiting en tennisclinic

Het is zover de zomervakantie! Het team van de Joseph wenst iedereen een heerlijke tijd toe en hopelijk kan iedereen genieten van prachtig weer!

Om de thema’s nog een laatste keer goed af te sluiten was er een kijkmiddag in de school. Door de hele school waren verschillende dingen te zien.

De groepen 1/2 hadden een heus mini concert gegeven. De kleuters zongen 3 liedjes en een versje over het thema ‘Water’. Het concert werd erg druk bezocht, de kinderen stonden in de gang en de ouders stonden tot buiten aan toe te luisteren.

In groep 3 en 4 stonden de gemaakte werkjes van de kinderen uitgezet op de tafels. Iedereen kon door de klas lopen om alles te bekijken.

In groep 5 en 6/7 was er wel een hele unieke afsluiting. De kinderen die deze periode het thema ‘Duurzaamheid’ volgde hadden een hele eigen markt georganiseerd: ‘De Duurzame Markt’. Op deze markt was van alles te koop! De kinderen hebben hard hun best gedaan om van kosteloos materiaal de mooiste knutsels te maken. Tijdens de markt hebben de kinderen hun producten aan de ouders en andere belangstellende verkocht. Van het verdiende geld hebben de groepen een gezellige afsluiting van het jaar gehad.

Tennis clinic

Vanuit Tennisvereniging ’t Noord-End was er voor de kinderen van de Josephschool wel iets heel leuks georganiseerd. De groepen 5, 6/7 en 8 mochten namelijk een tennisles komen volgen! Twee middagen stond het tennisveld vol met kinderen van de basisschool. De kinderen hebben verschillende tennisoefeningen geprobeerd. Van het hooghouden tot het slaan van een tennisbal in een hoepel op de wand. De kinderen vonden het naar de overkant van de baan slaan het allerleukste. Hier werden een hoop mooie slagen gemaakt en de meeste ballen kwamen dan ook over het net! Na afloop hebben de kinderen mogen genieten van een pakje drinken en kregen ze een bon voor het goede meedoen.

Naast deze leuke activiteiten hebben wij nog van alles gedaan aan het einde van het schooljaar. Zo hebben wij de laatste schooldag afgesloten met de bekende vossenjacht en hebben wij genoten van een ijsje. Het waren drukke weken waarin alles moest worden afgemaakt, afgesloten en opgeruimd, maar het is allemaal weer klaar voor volgend schooljaar!