Nieuws

Thema nieuws

Thema nieuws

De thema’s zijn al goed zichtbaar in de school. Er zijn uitjes geweest, knutsels gemaakt, hoeken ingericht en lessen gegeven. Even wat hoogtepunten uit de groepen:

Bij groep 1/2 is er een zwembad ontworpen door de kinderen. Met blokjes is de rand mooi afgezet en de zwemlijnen zijn er zelf bij geknutseld. De kinderen zijn nu ook vaak aan het spelen in hun eigen zwembad. Daarnaast zijn er al een hoop knutselwerkjes gemaakt. De kinderen zingen ook een super leuk liedje dat gaat over zwemmen. Als kers op de taart is er nu op de gang zelfs een onderzoekshoek. In deze hoek kunnen de kinderen van alles ontdekken over en experimenteren met water. Bijvoorbeeld proefjes uitvoeren met drijven en zinken.

Bij groep 3 is het thema natuurlijk ook zwembad. Zij zijn in de klas nog hard aan het werk aan hun eigen zwembad. De klas is ook al op een leuke manier versierd. De kinderen hebben een zwembad met hierin mensen die aan het zwemmen zijn gemaakt en deze hangen met zijn allen op de muur.

Als je een themamuur wilt zien die goed gevuld is kan je het beste even kijken in groep 4. Hier staan een heleboel materialen uit andere landen. Zo is er bijvoorbeeld een schooluniform uit Oeganda, een grote schelp uit Venezuela, een echt plantje uit Afrika, eten uit Polen en nog veel meer!

Voor het thema duurzaam zijn de groepen 5 en 6/7 naar de kringloop geweest. De kinderen vonden het super leuk om hier tussen alle spullen rond te snuffelen. Zelf mochten de kinderen ook wat kopen. De kinderen waren verbaasd om te zien hoeveel ze wel niet mee konden nemen voor 2 euro. Een glas voor 0,50 cent of een beeldje voor 0,25 cent wat een deal!

In groep 6/7 was er de laatste tijd wel wat meer aan de hand. Of eigenlijk op de hand. De klas had namelijk te maken met spreekbeurten over bijzondere dieren. Zo kwam er een echte uil in de klas die van hand tot hand rondvloog. Ook een vogelspin mag als je het hebt over bijzondere dieren niet ontbreken. De harige spin bleef gelukkig goed in zijn kooitje zitten, maar de kinderen hebben hem wel goed kunnen bekijken. Wat een toffe spreekbeurten!

Zoals elk jaar gaat groep 8 op kamp. Het kamp werd geopend met een fantastische openingsdans, hierna zijn de kinderen op de fiets gestapt en zijn ze hun kampdagen tegemoet gefietst. Groep 8 heeft 3 dagen genoten van heerlijk weer! Met hun super leuke kampshirts aan konden ze volop genieten van dagen vol zon en plezier. Met in de avonden een super leuk spel en natuurlijk een niet te missen bonte avond. De kinderen hebben weer genoten!