Vieringen

Pasen

Het is al even geleden maar wij willen toch nog graag met jullie delen hoe wij Pasen hebben gevierd. Op witte donderdag was ons paasfeest gepland. We hebben deze dag allerlei leuke dingen gedaan. Van muziekles tot paaseieren zoeken tijdens de gym, wij hebben lekker niet hoeven werken.

Tijdens de lunch hebben wij allemaal genoten van een lekkere paaslunch, gemaakt voor en door een ander. Ieder kind kreeg een mooi versierde doos met daarin heerlijke broodjes, soms een eitje en wat drinken. Wij hebben allemaal heel erg genoten van de lunch. U kunt ook zien wat voor prachtige dozen er allemaal zijn gemaakt op de foto’s!

In de middag waren wij in de kerk voor een echte paasviering. Voordat de viering echt kon beginnen kwam Pastoor Tilma met een verhaal en gebed over Pasen. Hierna begon de voorstelling waarin groep 5 een grote hoofdrol had. Groep 5 las namelijk het verhaal voor en speelde ook hoofdstukken uit. Ze hadden in de klas heel hard geoefend en dit was goed te zien, want het klonk en zag er allemaal super uit.

Tussen de verschillende hoofdstukken van het verhaal door kwamen er optredens van de andere klassen. Groep 8 heeft gedichten gemaakt met als onderwerp verraad, groep 6/7 zong het lied “Iedereen is van de wereld’’, groep 3 speelde een muziekstuk met ritmestokken, de groepen 1/2 zongen een lied over de seizoenen en groep 4 sloot de show af met een lintjesdans. Veel ouders waren komen kijken in de kerk. Het was een geslaagde viering!