Nieuws

Nieuwe thema's

Na de vakantie zijn wij op school weer begonnen met nieuwe thema’s. Van winkelen in een supermarkt tot het onderzoeken van een mysterieus ei alles komt voorbij.

Groep 1/2/3 hebben het thema ‘De Supermarkt’. Ze gaan deze periode zelf een supermarkt maken met zelfgemaakte producten erin! De kinderen leren daarnaast de verschillende rollen die je kunt hebben in een supermarkt en kunnen dit zelf dan ook uitspelen.

Wisten jullie al dat er in het dorp een mysterieus ei was gevonden? Archeoloog Peter was op reis door de Noord en vond plotseling een groot, bruin, met streepjes versiert ei. Peter kon er helaas zelf niet voor zorgen, dus heeft hij de kinderen van groep 4 gevraagd op het ei te passen. De kinderen zorgen heel erg goed voor het ei. Het ei wordt na schooltijd warm gehouden met een dekentje en tijdens schooltijd is er een prachtig nest gebouwd voor het ei. Gelukkig hoeven de kinderen het niet allemaal alleen te doen. Peter blijft met de kinderen contact leggen doormiddel van brieven en de kinderen hebben zelfs een foto van Peter gehad. De kinderen schrijven zelf ook terug naar Peter om zo ook al hun vragen te stellen. Voor nu zijn ze nog aan het uitvogelen hoe het ei uit moet komen. Rust werkte niet, warmte werkte niet dus nu gaan de kinderen proberen of warm water zin heeft. Wij zijn heel erg benieuwd of het ei uitkomt.

Het klimaat speelt in groep 5/6/7 een grote rol. Wij worden allemaal namelijk heuse klimaatkenners. In groep 5 hebben wij een grote wereldkaart met daarop verschillende continenten en daarbij de klimaten. Wij hebben er nu 3, maar dat worden er snel meer. Groep 6/7 heeft voorkennis opgehaald doormiddel van een woordweb over het klimaat. Wij hopen nog heel veel te leren deze weken.

Groep 8 heeft het thema oorlog. De kinderen gaan zich verdiepen in de eerste en tweede wereldoorlog. Voor nu hebben de kinderen in de zandtafel al de loopgraven nagemaakt die werden gebouwd tijdens de eerste wereldoorlog. De rest van de periode gaan ze hier verder hard mee aan de slag.