Nieuws

Thema's in januari

blog-img

Deze periode werken wij weer met een nieuw thema! Wij hebben in de onderbouw het thema ‘De Dierenarts’ en in de midden- en bovenbouw hebben wij het thema ‘Communicatie’.  

De nieuwe periode zijn wij gestart met een thema-opening op het plein. Alle juffen hadden een verhaal voorbereid en hebben dit op het plein verteld. De kinderen konden van juf naar juf lopen en op die manier luisteren naar alle verschillende verhalen die werden verteld. Er waren verhalen over woeste piraten, eendjes die dobberen door de wind en verhalen die verteld werden aan de hand van emoji’s. 

In de klassen hebben wij al verschillende dingen gedaan omtrent ons thema.  

In groep 1/2 zijn er al werkjes gemaakt die passen bij het thema. De kinderen hebben een leuke kat geknutseld.  

Groep 3 is ook al erg druk bezig met het uitbreiden van hun thema. Al het hele jaar hebben zij Nick de hond in de klas. Nu heeft hij ook verschillende vriendjes op school. Allemaal dieren die hulp nodig hebben van de kinderen uit groep 3. Ze zorgen goed voor de dieren door te kijken waar de dieren last van hebben en dit te noteren. Ook moeten de dieren natuurlijk eten krijgen en wordt dit netjes brokje voor brokje geteld.  

Groep 4 heeft het sub thema ‘Sterke verhalen’. De kinderen gaan hierbij veel aan de slag met het lezen van verschillende verhalen. Daarnaast gaan ze zelf ook verhalen schrijven. Ze zijn al begonnen met het maken van het ‘oude’ papier en later schrijven ze hier zelf ook een sterk verhaal op.  

Groep 8 heeft het sub thema ‘Machtige media’ in dit thema leren ze wat media precies is en de gevaren die het met zich mee kan brengen. De geschiedenis van media, maar ook gaan ze dieper in op de verschillende soorten media die er zijn.  

Groep 5/6/7 zijn bezig met de verschillende manieren van communiceren. We weten nu hoe de oermensen vroeger contact met elkaar hadden, door middel van grottekeningen. Daarnaast hebben wij geleerd hoe de verschillende communicatiemiddelen zijn ontstaan. Het begon allemaal met het versturen van brieven en het eindigt bij kunnen bellen via de mobiele telefoon. Wie weet waar het nog meer naartoe gaat.. Maar een van de allerleukste dingen die wij hebben gedaan is het puzzelen met geheimschrift. Kunt u zien met welke geheimschriften wij hebben gewerkt?