Groep 7

      Welkom op de informatiepagina van groep 7. 

Leerkrachten;

Juf Wendy (maandag en dinsdag) en juf Liset (woensdag t/m vrijdag)

Wij gaan er dit schooljaar weer een leuk jaar van maken met zijn allen. Om ervoor te zorgen dat er een goede sfeer is in de groep, starten wij het schooljaar met de ‘gouden weken’. Dit houdt in dat wij 4 weken zullen werken aan de sociale omgangsvormen en samenwerkingsopdrachten met elkaar zullen uitvoeren.

Ook dit schooljaar werken wij met KiVa, een sociaal-emotionele methode, die goed aansluit bij de gouden weken en wij dus goed kunnen doorpakken. Groep 7 is een leuk, maar ook belangrijk jaar. Dit jaar maken de leerlingen een verkeer theorie- en praktijkexamen. Ook krijgen ze aan het eind van dit schooljaar richtlijnen mee om te kijken welk voortgezet onderwijs er eventueel past bij de leerling. Dit is echter geen advies, dat krijgen de leerlingen in groep 8 mee.

Ook gaan wij dit jaar wij werken met Mijnrapportfolio. In Mijnrapportfolio schrijven de kinderen wat hun talenten zijn, maar ook wat zij nog graag willen leren. De leerkracht gaat met de kinderen in gesprek om samen te kijken aan welke dingen zij gaan werken en hoe zij dit willen gaan aanpakken en welke hulp zij van de leerkracht nodig hebben.

Er staan Chromebooks in de klas. Ieder kind werkt met een ‘eigen’ Chromebook. Hierop oefenen zij software van taal, spelling en rekenen. Ook leren zij informatie opzoeken, presentaties maken, opdrachten, etc. De toetsen van taal worden digitaal afgenomen.

Wij hopen u voldoende geïnformeerd te hebben.

Voor vragen bent u altijd welkom en staat onze deur voor u open.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.