Groep 5/6

Welkom op de informatiepagina van groep 5/6.  

Leerkrachten;

Juf Karin (maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag) en juf Shalina (woensdag)

In groep 6 wordt zelfstandigheid verwacht. De leerlingen moeten omgaan met uitgestelde aandacht en moeten goed zelfstandig kunnen werken. Wij geven de lessen volgens het ADI model. Samenwerken staat hierbij centraal.

Wij geven in groep 6 de volgende vakken: Rekenen, Taal, Spelling, Schrijven, Begrijpend lezen, Technisch lezen, KiVa (sociaal emotioneel), Hemel en Aarde(godsdienst), Geschiedenis, Aardrijkskunde, Natuur en Verkeer. Deze vakken worden allemaal gegeven met behulp van methodes.

De leerlingen krijgen ook gym, muziek, handvaardigheid en tekenen. Gym wordt gegeven door een vakleerkracht van Sportservice Heerhugowaard op dinsdag en donderdag.

De leerlingen krijgen in de loop van het jaar huiswerk en zullen ook leren presenteren dmv spreekbeurten en boekbesprekingen.

Verder leren de leerlingen in groep 6 werken met een chromebook en oefenen de leerstof digitaal. Ook een aantal toetsen zullen digitaal gemaakt worden door de leerlingen.

Wij starten het schooljaar met de Gouden weken. Weken waarin het vormen van een groep centraal staat. Elke dag worden er energizers (korte spelletjes) gedaan en word er gewerkt in coöperatieve werkvormen (leren van elkaar)

Mocht u meer informatie willen of vragen hebben, dan kunt u naar ons toe komen om 14.00 uur.