Groep 2/3

 

        Een kijkje in groep 2/3

Leerkrachten; 

juf Bibi (maandag en dinsdag) en Juf Inge (woensdag t/m vrijdag)

In groep 3 leren we dit schooljaar echt lezen. Taal doen wij iedere dag. Aan het begin van het jaar lezen wij nog korte woordjes, maar al heel snel gaat het lezen vooruit en lezen de kinderen al hele zinnen.

De nieuwe letter komt op het klankenbord. Dit is een bord waarop de letters onderverdeeld zijn in klinkers en medeklinkers. Ook leren ze meteen of dit een lange, korte of twee tekenklank is.

Ook leren de kinderen dit jaar schrijven. Hierbij gebruiken we de methode Klinkers. De kinderen leren tijdens de leesles eerst de leesletter en vervolgens ook de schrijfletter. We gebruiken hiervoor de blokletter versie.

Naast taal doen we ook spelling. In het begin van het jaar in de letterdoos en later stappen we over naar het werkboek. Ze leren klankzuivere woorden leggen/schrijven en doen dit volgens de denkstappen van spelling.

De denkstappen zijn: ik luister, ik hak, ik hak, ik hak, ik schrijf en ik kijk na.

We gaan dit jaar ook rekenen in de methode Reken Zeker. Rekenen doen we iedere dag. We werken uit een werkschrift en daarnaast kunnen we na ons werk rekenspelletjes doen uit de rekenkast. Door deze spelletjes leren wij de vriendjes van 10 en nog veel meer andere rekenopdrachten.

Voor na de verwerking van rekenen en taal maken we gebruik van Chromebooks. Zo kunnen de kinderen altijd blijven oefenen met de geleerde stof.

Naast rekenen, lezen en schrijven doen wij ook nog andere leuke dingen zoals: tekenen, knutselen, vrij spelen, gymmen, KiVa, zingen en nog veel meer!

We hopen op een gezellig en leerzaam jaar!